„Vinovat” de aparitia inghetatei se presupune a fi imparatul Nero care, dorind sa se delecteze cu un desert mai deosebit, ar fi adaugat nectarului sau bucatilor de fructe, bucati de gheata pisata adusa din munti de catre sclavi, asta chiar daca stim ca Mesopotamia e recunoscuta ca detinand primele locuri special concepute pentru racirea alimentelor ( acum 4000 de ani).
Altii dau vina pe Marco Polo care a facut cunoscut rolul laptelui in inghetata si ne-ar fi adus inghetata din China.
Chinul in lupta noastra cu kilogramele s-a amplificat odata cu aparitia frigiderelor. In America, inghetata a ajuns in secolul 18, fiind deja deschis primul magazin ce vindea exclusiv inghetata la New York.
Dar inghetata nu este o problema doar pentru kilogramele incapatanate, ci si pentru buzunarele unora care pot savura (asta delectare) o impresionanta inghetata de …60.000 $ bucata. Chiar asa de dulce si de scumpa (si la propriu si la figurat), infasurata in fulgi de aur de 23 karate (ce gust or avea?) si cu o excursie in pret, prefer sa raman la varianta clasica (nici nu am de ales).
Si uite asa, va invit la o inghetata!

Anunțuri